Plukken

Plukken wil zeggen dat de bovenste rijpe laag van een vacht met de vingers uit de huid wordt geplukt. Het haar gaat hier tot en...

Lees verder →

Plukken

Plukken wil zeggen dat de bovenste rijpe laag van een vacht met de vingers uit de huid wordt geplukt. Het haar gaat hier tot en met de wortel uit de huid. Deze techniek zal geen pijn doen bij uw hond wanneer het haar rijp is. Sterker nog, de meeste honden genieten van een plukbeurt. Op deze manier helpt de trimmer uw hond om zijn vacht op een natuurlijke manier te verliezen. Vaak worden bij deze techniek hulpmiddelen gebruikt zoals: krijt, trimmesje of vingercondooms. De vacht van uw hond wordt gemiddeld 2 x per jaar plukrijp.
Deze vachten mogen niet geschoren of geknipt worden mits er medische redenen voor zijn. Door het scheren of knippen van deze vachten zal de vachtstructuur en soms ook de kleur veranderen. Ook kan uw hond veel jeuk gaan krijgen, omdat de dode vacht in de huid blijft zitten met alle gevolgen van dien. Deze techniek wordt het meest toegepast op ruwharige honden en spaniƫls.

Gespecialiseerde bedrijven