Wassen

Bij het wassen en drogen wordt uw viervoeter in een speciaal bad heerlijk gewassen. Het doel van het wassen is: • het reinigen van...

Lees verder →

Wassen

Bij het wassen en drogen wordt uw viervoeter in een speciaal bad heerlijk gewassen.
Het doel van het wassen is:

• het reinigen van vacht en huid;
• het masseren van huid;
• het verzorgen van huid en haar.
Ook zal het wassen uw viervoeter helpen bij het verharen, door het wassen zullen de haarzakje verwijden en beter het haar loslaten.
U mag uw hond zo vaak wassen als u wilt, als u maar een speciale hondenshampoo gebruikt. Deze shampoo’s hebben een andere PH-waarde dan humane shampoos en zullen de huid van uw hond niet aantasten. Het is erg belangrijk om alle shampooresten goed uit de vacht te spoelen, want deze kunnen voor irritatie en jeuk zorgen.
Bij het wassen wordt er gekozen voor een professionele shampoo die bij de huid en vacht van uw viervoeter past. Eventueel kan er ook gekozen worden voor een nabehandeling met coat conditioner. Hierdoor is de vacht beter door te kammen na het trimmen.
Na het wassen wordt uw hond door ons zorgvuldig gedroogd. Eventueel worden klitten en oude haren verwijderd. Mirotrims was- en droogsysteem is erg geschikt voor kortharige honden die hulp nodig hebben om door de rui heen te komen. Ook het geheim van het ontwollen van een hond zit hem in het wassen en drogen. Doordat deze honden met een speciale blazer gedroogd worden, kan al het dode wol uit de vacht verwijderd worden zonder de huid te beschadigen. De ontwoltechniek word o.a. gebruikt bij de Newfoundlander, Berner Sennenhond, Golden Retriever en Schotse Herdershond.

Gespecialiseerde bedrijven