ABHB Algemene Belangenvereniging voor het Hondentoiletteerbedrijf

ABHB Algemene Belangenvereniging voor het Hondentoiletteerbedrijf

De ABHB is de vakorganisatie van gediplomeerde hondentrimmers. Dierenwelzijn en kwaliteit staan dan ook hoog in ons vaandel. Meer dan 900 trimsalons zijn aangesloten bij deze belangenbehartiger, dat is zeker óók in het belang van uw hond. Let daarom altijd op het gele ABHB-logo.

Wat is vachtverzorging?
In feite is voor bijna iedere hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond, houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/of borstelen.

Schnauzers, Bouviers, de meeste terrierrassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Dat wil zeggen dat de bovenste dode haarlaag met de hand of met een hulpmiddel verwijderd wordt, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terecht komt. Spaniels, Setters, Retrievers etc. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd. Poedels, Boomers en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/of geknipt in elke gewenst model.

In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en …lang haar blijft lang nat. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen.

Expertises

Openingstijden

maandag?
dinsdag?
woensdag?
donderdag?
vrijdag?
zaterdag?
zondag?

Recensies

Schrijf als eerste een recensie!

Community

Geplaatste berichten zijn voor iedereen leesbaar

Profielafbeelding gast
Gast


Er zijn nog geen berichten geplaatst op deze pagina.

Beheerder

Deze pagina is niet geclaimd

De getrim.nl community helpt deze pagina zo actueel mogelijk te houden. Ook bijdragen? Gebruik de knop per gewenst blok.


Adres- en contactgegevens

ABHB Algemene Belangenvereniging voor het Hondentoiletteerbedrijf
Postbus 4
6700AA Wageningen

+31 (0)6 51318255

Links

Website

Deel deze pagina

ABHB+Algemene+Belangenvereniging+voor+het+Hondentoiletteerbedrijf img